Lasă un comentariu

Utilizarea corpurilor de iluminat cu LED în spitale și alte locații de asistență medicală

Utilizarea corpurilor de iluminat cu LED în spitale și alte locații de asistență medicală
http://www.ensola.ro/utilizarea-corpurilor-de-iluminat-cu-led-spitale-si-alte-locatii-de-asistenta-medicala/
20.02.2017

hospital-ward-1338585

Sănătatea publică este unul din domeniile cele mai importante într-o societate. În locațiile medicale, și mai ales în spitale, se lucrează în regim permanent, 24 ore pe zi 7 zile pe săptămână. Aici își desfășoară activitatea numeroși angajați, de la medici la asistente medicale, personalul tehnic și cel administrativ. Și tot aici trăiesc, o perioadă mai lungă sau mai scurtă, și pacienții.
Costurile de funcționare și întreținere a unui spital sunt foarte mari. Între aceste costuri, cele privind consumul de energie electrică ocupă un loc important.
Costurile cu iluminarea într-un spital reprezintă cca. 15% din totalul costurilor cu energia electrică. Rezultă că aceste costuri sunt semnificative, și cresc odată cu suprafața utilă a spitalului și numărul de pacienți.
Iluminarea cu LED necesită un consum mai mic de energie electrică față de sistemele tradiționale de iluminat, cu incandescență și fluorescență. În plus, calitatea specială a sistemelor de iluminat cu LED face ca durata de viață a acestora să ajungă chiar și la 10 ani pentru o funcționare non-stop. Întrucât tehnologiile folosite în iluminarea cu LED sunt în plină dezvoltare, este de așteptat ca în viitorul apropiat să scadă și mai mult consumul electric, și să crească perioada de funcționare.
În cazul corpurilor de iluminat cu LED scad de asemenea costurile cu întreținerea, repararea și înlocuirea acestora, iar calitățile lor specifice ajută la o mai bună protecție a mediului înconjurător.
LED-urile prezintă un risc mult mai scăzut pentru sănătatea oamenilor, întrucât nu conțin mercur, iar utilizarea lor ajută la reducerea emisiilor de CO2, atât direct cât și prin faptul că un consum energetic mai mic permite diminuarea consumurilor de combustibil fosil.
Fluxul luminos al LED-urilor este cel mai apropiat de spectrul luminii solare, oferind, dintre toate sistemele de iluminat, lumina cea mai sigură, mai albă, și mai ușor de suportat.
Toate lampile LED comercializate de catre ENSOLA PRO au fost testate in laboratoare de specialitate, obtinand astfel certificarea necesara, EMC TEST REPORT pentru EN 55015:2006+A1: 2007+A2: 2009.
Aceasta norma europeana, reglementeaza emisiile radio si undele electromagnetice care pot influenta sau interfera cu echipamentele medicale din spitale, clinici, cabinete medicale, etc.
Astfel, produsele LED Ensola pot fi utilizate in siguranta in aceste spatii cu regim special !

articol preluat de catre Alexandru Bodea de pe site-ul http://www.ensola.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: