Lasă un comentariu

„Târgul Bucureștilor” în Piaţa Constituţiei

Evenimentul, aflat anul acesta la prima ediție, s-a desfasurat în Piața Constituției, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, si dorește să devină o tradiţie in Capitala, precum și o sărbătoare a recoltei, a meșteșugurilor, a artei și a tradițiilor românești autentice, încurajând, totodată, turismul cultural în București.

Aducerea mai aproape de bucureșteni produsele autohtone, naturale, în cadrul unei mari piețe agro-alimentare , aminteste de „Zilele Recoltei”….. Sunt susținuti astfel producătorii autohtoni, oferindu-le spațiul și condițiile necesare pentru vânzarea produselor lor. În același timp, dorim să reînviem o tradiție, aceea a marelui târg al Bucureștilor, care să fie în același timp și o sărbătoare pentru toți locuitorii Capitalei.

„Târgul Bucureștilor” cuprinde un târg de meșteșugari, producători din toată țara, două zone dedicate gastronomiei autohtone și un bogat program artistic cu nume celebre ale folclorului românesc! Vizitatorii au avut din cele aproximativ 100 de standuri amplasate în Piața Constituției, încărcate cu produse și obiecte tradiţionale, printre care: ceramică, sculpturi în lemn și os, țesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuși, măști, dar și preparate culinare diverse: miere, dulcețuri, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, turtă dulce, covrigei, brânzeturi, pâine de casă, plăcinte, scovergi, baclava, kurtos colacs sau fructe și legume de sezon. A fost frumos , multa lume , must pe saturate , muzica populara din toate zonele folclorice….

 

Am baut must facut „pe loc „… simtind aroma strugurilor , dupa un an secetos , ceea ce ne va da un vin mult mai tare decat in anii ploiosi…

Dansurile si muzica populara le-am postat pe Facebook si le puteti viziona  https://www.facebook.com/alexandru.bodea.14/videos/pcb.1114023158682290/1114020868682519/?type=3&theater  si https://www.facebook.com/alexandru.bodea.14/videos/pcb.1114023158682290/1114022392015700/?type=3&theater .

Poate ar fi trebuit ca „Targul Bucurestilor” sa dureze mai multe zile…spre bucuria vizitatorilor.

Este greu pana trecem de prima editie si asteptam de-acuma editia a II-a , care sigur va fi si mai frumoasa…

FOTO: ALEXANDRU BODEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: