Lasă un comentariu

EDITIA A II-A_FESTIVALUL AMBASADELOR – 2016

Artiști și diplomați străini au participat, la Teatrul Național din București, la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Festivalului Ambasadelor. Directorul TNB, Ion Caramitru, a spus că Teatrul Național, după ce a fost renovat, este pregătit să găzduiască astfel de evenimente „de prim rang”. „După cum arată și după cum a fost conceptul de bază al refacerii lui, teatrul este pregătit să găzduiască evenimente de prim rang, iar acesta este un eveniment de prim rang în care sunt prezente atâtea culturi, atâtea imagini ale fiecărei țări în parte, fiecare dintre ele venite aici cu ce are mai specific și mai sensibil”, a afirmat  Caramitru, potrivit Agerpres.

Timp de o săptămână, au avut loc în trei spații diferite din București — Teatrul Național, Muzeul Țăranului Român și Romexpo — mai multe serii de evenimente și momente artistice.

La Teatrul Național din Bucuresti  au fost  prezentate, zilnic,expoziții internaționale de artă contemporană și tradițională și vor fi organizate ateliere culturale tradiționale. Studioul „Horia Bernea” de la Muzeul Țăranului Român va găzdui, în cadrul programului World Cinema, în perioada 31 august — 3 septembrie 2016 , proiecții de filme din peste 12 țări, multe în premieră în Romania.
La Centrul expozițional Romexpo, pe 2, 3 și 4 septembrie, au fost prezentate spectacole live cu tematica internațională de muzică, dans, live performance și proiecții.

De asemenea, au fost amplasate standuri ale ambasadelor cu expoziții de artizanat, artă și cultură tradițională, obiecte de patrimoniu, meșteșugărești, produse reprezentative fiecărei țări, precum și show-uri culinare. La ediția din acest an a festivalului participă: Africa de Sud, Algeria, Argentina, Armenia, Biroul de Informare al Parlamentului European din România, Centrul Cultural European Româno-Panarab, China și Institutul Confucius, Cipru, Congo, Coreea de Sud și Asociația Culturală Sarang Hanguk, Cuba, Emiratele Arabe Unite, Italia și Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, India și Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia și Centrul Cultural Indonezian, Iordania, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, Lituania, Malaezia, Maroc, Organizația Internațională pentru Migrație, Palestina, Peru, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Republica Moldova, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, Siria, Spania, Turcia, Turkmeninstan, Ungaria, Uruguay, Yemen, Muzeul Național al Țăranului Român, Ansamblul ELLAS (Grecia), Asia Fest, Ambasada Poveștilor din Transilvania și România.

FOTO: ALEXANDRU BODEA – SEPTEMBRIE 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: