Lasă un comentariu

Statuia „Omul, Spațiul, Timpul” – „Man, Time and Space „

In Centrul istoric al Bucurestiului, pe strada Mandinesti (fosta Str. Sf. Dumitru), in fata Teatrului de Comedie, am gasit un monument din bronz, al sculptorului bucovinean Ion Mandrescu, ridicat in anul 2008. Acesta se numeste Omul, Timpul, Spatiul.

Strada Nicolae Tonitza face legătura între bd. Splaiul Independentei și str. Sf. Dumitru .

Taverna Meze fost Florărie – în fata restaurantului este lucrarea din bronz „Omul, Spaţiul, Timpul”, realizată de sculptorul bucovinean Ion Mândrescu, instalată inițial în faţa Teatrului de Comedie de pe strada Sf. Dumitru si înlocuit in 2013 de bustul in bronz al actorului Gheorghe Dinică.

O alta artera preferata pentru o plimbare romantica este Nicolae Tonitza – de la Comedie si statuia Omul, Spatiul, Timpul pana la intersectia cu strada Franceza, cobo rand apoi spre Splaiul independentei. Este una dintre cele mai putin aglomerate strazi si poate face cu adevarat parte dintr-o poveste. Daca va intrebati ce popasuri sa faceti, incercati restaurantele The Artist (inchis in fiecare zi de luni) sau Tchaikovsky , ambele aflate la numarul 13.

Pentru azi, un prim-plan cu statuia de bronz din faţa Teatrului de Comedie. Statuia se intitulează “Omul, Spaţiul, Timpul”, autorul ei fiind sculptorul Ion Mândrescu. Căutând pe web informaţii despre Mândrescu am aflat că o statuie similară, purtând chiar acelaşi nume, a fost donată de statul român Consiliului Europei.

For today, a close up of the bronze statue that appeared in yesterday’s photo. Titled “Man, Time and Space”, the sculpture is the work of one of Romania’s contemporary artists, the sculptor Ion Mândrescu. Looking on the web for the sculptor’s other works I found out that a similar statue with the same name, was donated by Romania to the Council of Europe.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: